Ne përdorim cookie digjitale në faqen tonë të internetit. Duke përdorur faqen tonë, ju pranoni që disa cookie shkarkohen nga shfletuesi juaj.

Menu

 

Bëni vetë - peceta dylli për ushqim

14.06.2023

Bëni vetë - peceta dylli për ushqim

Pecetat e dyllit nuk janë vetëm aromatike, por edhe një mjet praktik që çdo familje mund ta përdorë plotësisht. Mund t'i bëni lehtësisht dhe shpejt në shtëpi, ndërkohë që do t'ju kushtojë më pak para se pecetat e dyllit nga dyqani. Dhe ne do t'ju tregojmë se si ta bëni atë sot.

Hapi i parë në bërjen e pecetave prej dylli ose qeseve ushqimore është zgjedhja e një pëlhure të përshtatshme. Më e mira është 100% pambuk, të cilën patjetër do ta gjeni në një larmi modelesh. Ne zgjodhëm nga pëlhura lara-lara që kanë një madhësi të përshtatshme dhe motive ngjyrash të ndryshme.

Ju mund të prisni madhësitë dhe format e nevojshme të pecetave nga pëlhura. Për shembull, nëse e dini se do të mbuloni një tas me të, prisni anët e skajshme me dimenzion të madh në mënyrë që peceta të paloset mbi skajet. Nëse përdorni gërshërë të dhëmbëzuar gjatë prerjes, pëlhura do të prishet më pak në skajet.

Sa i përket dyllit, zgjidhni patjetër një formë solide dhe jo çarçafë. Nëse keni ndërmend të krijoni peceta vetëm për veten tuaj, ky dyll blete do të mjaftojë. Për pëlhura më të mëdha ose më shumë, ne rekomandojmë një sasi më të madhe dylli.

Këshillë: Një çantë ushqimore ekologjike mund të jetë një dhuratë interesante për të dashurit.

PROCEDURA E PRODHIMIT:

Pëlhurën e larë të cilën e kemi prerë sipas kërkesave e vendosim në letër furre. Grini dyllin e bletës duke përdorur një rende. Spërkateni në mënyrë të barabartë sipërfaqen e pëlhurës dhe mbulojeni me letër pjekjeje. E vendosim hekurin në një nivel mesatar dhe kalojmë ngadalë sipër letrës derisa dylli i shkrirë të mbulojë të gjithë sipërfaqen e pëlhurës. E heqim ngadalë letrën e pjekjes dhe e lëmë pecetën e dyllit të thahet në ajër për 30 minuta. Pas kësaj kohe është gati për përdorim.

Ne bashkojmë gjithashtu një procedurë të thjeshtë fotografike:

 

Magjia e paketimit të dyllit qëndron në faktin se mund ta përdorni vazhdimisht si ambalazh për ushqim, kapak për kavanoza apo tenxhere. Me to mund të mbështillni të gjitha llojet e ushqimeve përveç mishit dhe peshkut, madje edhe buka do të qëndrojë e freskët më gjatë në një pecetë dylli. Sipërfaqja e tyre pastrohet lehtësisht me një leckë të lagur dhe sapun të butë. Përveç kësaj, nëse mbulesa dëmtohet, thjesht grini një shtresë të re dylli në atë sipërfaqe dhe vazhdoni ta përdorni.

LE TË RISHIKONI ÇFARË KEMI PËRDORUR PËR TË BËRË PECETAT E DYLLIT:

- Pëlhurë 100% pambuk - mund ta gjeni edhe KËTU
- dyll blete natyral - mund ta gjeni edhe KËTU
- gërshërë me dhëmbëza - mund t'i gjeni edhe KËTU
- letër për pjekje
- një hekur

Tani që e dini procedurën dhe të gjitha mjetet e nevojshme, krijimi i pecetave tuaja ekologjike dhe të ripërdorshme të dyllit ose paketimit të ushqimit do të jetë shumë e lehtë. Dhe ne do të jemi të lumtur nëse bëni një foto të krijimit tuaj dhe na etiketoni në rrjetet sociale.

Pra fat të mirë!

Section of blog

Created by the system www.fast-webshop.com

Zjg4OGFl
Produkte të njohura
Me pak fjalë: 0
Të gjitha në shportë